Project Theodulfus weer Thuis

In 2019 verloor St. Theodulfus de mogelijkheid om te spelen in de theaterzaal van het Bonaventura gebouw in Roelofarendsveen. Dat was natuurlijk heel vervelend, maar we zijn niet bij de pakken neer gaan zitten. Dankzij snel schakelen en een meedenkende Bits Workspace konden we al snel repeteren in een stuk vrije ruimte bij hen. Dus aan de conservenweg in Roelofarendsveen hebben we, op de momenten dat het kon, kunnen repeteren gedurende coronatijd en hebben we daar zelfs een uitvoering mogen geven.

In 2020 kwamen de eerste nieuwtjes in de media dat lokale ondernemer Barry Verdel, ook de man achter Bits Workspace, wel interesse had in het Bonaventura gebouw om daar en zijn eigen bedrijf te vestigen, maar ook een ontmoetingsplaats te maken voor ondernemers door ook Cool Profs en Bits Workspace daarnaartoe te verhuizen. Maar ook een maatschappelijke functie met de Bibliotheek en weer de toneelvereniging.

Natuurlijk stonden we hier direct voor open, want hoe mooi is het om in het jaar dat je 100 jaar bestaat weer terug te kunnen keren in een ‘eigen’ theaterzaal. Dus we hebben daar heel enthousiast op gereageerd en dan begint het traject om de zaal in te kunnen richten. En daar is geld voor nodig. Dankzij Fonds Alphen en Omgeving, het Het Prins Bernhard Cultuurfonds – Zuid – Holland, het Rabo Impact fonds, VSBfonds, de Heembouw, Rabo Club support, Rotary Club Roelofarendsveen – Alkemade en Stichting Nico Straathof hebben we al mooie donaties gekregen, maar we hebben gewoon nog meer nodig. Veel van wat we als vereniging zelf kunnen oppakken en financieren doen we natuurlijk zelf.

Dus we nodigen fondsen en partijen die ons en de lokale cultuur een warm hart toedragen van harte uit om ons te helpen om hier ons eigen podium weer van te maken.

En misschien een klein beetje context voor die partijen die ons misschien minder goed kennen maar wel willen ondersteunen. St. Theodulfus is in 1923 opgericht door een priester (met als kloosternaam Theodulfus) om ter vermaak 2 keer per jaar een toneelspel op te voeren. De (in die tijd alleen maar) mannen speelde alle rollen en de voorstellingen waren bij de lokale horeca in Oude Wetering. In de tweede wereldoorlog zijn de voorstelling gestopt en eind 1945 zijn we weer verdergegaan. Nu kwamen ook de eerste vrouwelijke leden erbij en groeide de vereniging gestaag. Zo’n 25 jaar geleden is er ook een aparte jeugdtoneelgroep opgezet omdat we zagen dat veel jeugd ook toneel wilde spelen. Inmiddels bestaat St. Theodulfus uit zo’n 60 leden, waaronder een groot aantal jeugdleden en repeteren we op maandagen en vrijdagen voor, in normale jaren, twee volwassenen voorstellingen en een jeugdvoorstelling. Daarbij worden we gesteund door een mooi aantal donateurs die als dank voor hun vertrouwen ook vrijkaartjes krijgen voor de voorstellingen. Wilt u zelf bijdragen aan onze vereniging, klik dan hier voor lidmaatschap of donateurschap, vrijwillige bijdragen of andere vormen van support.