Project Theodulfus weer Thuis

In 2019 verloor St. Theodulfus de mogelijkheid om te spelen in de theaterzaal van het Bonaventura gebouw in Roelofarendsveen. Dankzij snel schakelen en een medenkende Bits Workspace konden we al snel repeteren en zelfs een uitvoering geven in een stuk vrije ruimte aan de Conservenweg in Roelofarendsveen.

In 2020 berichte de lokale media dat lokale ondernemer Barry Verdel interesse had het Bonaventura gebouw om te zetten in Tech Campus de School. Een gebouw waarin het men werkt aan de techniek van morgen, door het delen van kennis, kunde en ervaring. Maar ook een gebouw met een maatschappelijke functie met een bibliotheek en ook een toneelvereniging.

Om van de mooie zaal waar St. Theodulfus mag repeteren en uitvoeren weer een echte theaterzaal te kunnen maken waren investeringen nodig. Dankzij Fonds Alphen en Omstreken, het Het Prins Bernhard Cultuurfonds – Zuid – Holland, het Rabo Impact fonds, VSBfonds, de Heembouw, Rabo Club support, Rotary Club Roelofarendsveen – Alkemade en Stichting Nico Straathof hebben we het plan Theodulfus weer thuis uit kunnen voeren.

In 2023 is de toneelvereniging verhuisd naar Tech Campus de School, waar we na het uitvoerings gereed maken van de zaal groots konden openen met ons jubileumstuk Alice in Bollenland. Hoe mooi was dat om in het jaar dat je je 100-jarige bestaan viert, weer terug kunt keren naar de vertrouwde thuisbasis die de vereniging in 2019 verloor. Dezelfde locatie, dezelfde zaal in een totaal vernieuwd modern jasje waar St. Theodulfus weer thuis is en zich klaar kan maken voor het theater van morgen.

En misschien een klein beetje context voor die partijen die ons misschien minder goed kennen maar wel willen ondersteunen. St. Theodulfus is in 1923 opgericht door een priester (met als kloosternaam Theodulfus) om ter vermaak 2 keer per jaar een toneelspel op te voeren. De (in die tijd alleen maar) mannen speelde alle rollen en de voorstellingen waren bij de lokale horeca in Oude Wetering. In de tweede wereldoorlog zijn de voorstelling gestopt en eind 1945 zijn we weer verdergegaan. Nu kwamen ook de eerste vrouwelijke leden erbij en groeide de vereniging gestaag. Zo’n 25 jaar geleden is er ook een aparte jeugdtoneelgroep opgezet omdat we zagen dat veel jeugd ook toneel wilde spelen. Inmiddels bestaat St. Theodulfus uit zo’n 60 leden, waaronder een groot aantal jeugdleden en repeteren we op maandagen en vrijdagen voor, in normale jaren, twee volwassenen voorstellingen en een jeugdvoorstelling. Daarbij worden we gesteund door een mooi aantal donateurs die als dank voor hun vertrouwen ook vrijkaartjes krijgen voor de voorstellingen. Wilt u zelf bijdragen aan onze vereniging, klik dan hier voor lidmaatschap of donateurschap, vrijwillige bijdragen of andere vormen van support.